Hogyan válasszuk ki a megfelelő esküvői tortát?

Sissi cukrászda - Gyöngyös esküvői torták, sütemények, fagylalt, fényképes torták, figurás torták, forma torták

Belépés

Hogyan válasszuk ki a megfelelő esküvői tortát?

Amikor az ifjú pár menyegzőre készül az étterem és a ruha kiválasztása után következhet a torta megálmodása.

 

 1. Mekkora legyen az esküvői torta?

Ennek eldöntéséhez jó kiindulási alap lehet, ha tisztában vagyunk a következőkkel:

- hány vendéget hívunk az esküvőre?
- mindenkit megakarunk-e kínáli az esküvői tortából?
- egy nagy vagy több kisebb tortát szeretnénk?

2. Emeletes vagy egy szintes tortát álmodtunk meg a nagy napra?

Mivel az esküvői tortából átalában sok vendéget szeretnénk megkínálni, elég nagynak kellene lennie. Ennek a kritériumnak leginkább az emeletes torták felelnek meg, de meglephetjük a násznépet egy hatlmas téglalap alakú tortával is.

3. Milyen formájú legyen a torta?

Ha túl vagyunk az emeletes kontra egy szintes torta dilemmán, ki kell választanunk a menyasszonyi torta formáját. Ez lehet kerek, szív alakú vagy szögletes, esetleg kombinálhatjuk a formákat különböző szintekben.

4. Hány szintes legyen a desszert, amit a nagy napon felszolgálnak?

Esküvői tortáknál nem ritka, hogy 4-5 szintes tortacsodák kerülnek az ünnepi asztalra.

Magas tortáknál itt már gondolnunk kell arra, hogy milyen tartó vagy merevítő elemek fogják egyben tartani a desszertet. Tortaoszlopok segítségével könnyedén és látványosan választhatjuk el egymástól a különböző elemeket. Léteznek speciális, szintenként csúsztatott tortaállványok, amik nagyban hozzájárulnak a torta alkalmi megjelenéséhez.

Jó ötlet lehet a nagy torta mellé sok kis esküvői muffint is készíteni, amik megjelenésükben harmonizálnak a nagy testvérükkel. ez nem nagy csak látványos de praktikus megoldás is, mert az ifjú feleségnek nem kell annyit bajlódnia a torta felszeletelésével és a gyerekek egyszerűen imádni fogják.

5. Az ízre is figyelj

Ha eldöntöttétek a torta méretét, formáját akkor következhet az íz6 kiválasztása. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az esküvői torta  ízének kiválasztásában?

- az ifjú párnak mi a kedvence?

- valamelyikőjüknek nincs-e  valamilyen érzékenysége hozzávalóval szemben ( tej, tojás, liszt, cukor, esetleg egyéb táplálék allergia)?

- mikor lesz az esküvő? A nyári esküvőknél nem javasolt az állati tejszín és a nyers tojás használata, mert nagy melegben a fél násznép a kórházban köthet ki.

Emeletes tortáknál érdemes szintenként eltérő ízt választani. Lehet egy-két különlegesebb ízt belecsempészni pl.: mozart, somlói vagy trüffel az emeletes tortába, de legalább egy, lehetőleg a legnagyobb átmérőjű szintet érdemes egy hagyományosan népszerű ízűre pl.: csokoládé, puncs, gesztenye ízűre készíteni.

6. Hogyan nézzen ki az álomtortánk?

Ha az íz kiválasztásán is túl vagyunk, következhet a külső megtervezése.

Fontos, hogy az esküvői torta stílusa és külseje igazodjon a dekorációhoz. Visszaköszönhetnek benne a helyszín díszítésnél használt színek. Ez általában egy halványabb fehér esetleg ekrü szín és egy élénkebb, karakteresebb szín, mint pl.: a bordó, a rózsaszín vagy a zöld.

7. Virágos vagy nem virágos?

Az esküvői tortát leggyakrabban virággal díszítik. Az apró marcipán virágoktól az igazira megszólalásig hasonló cukorvirágokon át a vágott virágokig bármilyen virág megjelenhet az esküvői tortán.


Mostanság a marcipán figurák helyett egyre többen választanak nem ehető nászpár figurát a torta tetejére. Ez remekül mutat, mert magasabb és aprólékosabban kidolgozott, mint a marcipánból készült társaik, sőt örök emlék is lehet. további jó hír, hogy garantáltan egyik vendég sem fogja leharapni a figura fejét, hacsak nem kockáztatja a foga elvesztését.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Marcipán esküvői torta 4 emeletes

Vaníliás praliné

Rizses-áfonyás szelet

Autós születésnapi torta gyerekeknek

Összes termék